返回列表 新主題

今日歐聯16強對賽抽籤已經完成左,其中西超雙雄都遇到硬仗,伊安會每一場分析,務求俾大家早著先機

註:日期唔係跟歐洲日期,係跟香港日期

些路迪 對 祖雲達斯 (13/02/2013及07/03/2013)

些路迪入到歐聯16強,基本上已經超額完成,球迷應該感到高興;至於祖雲達斯,伊安睇好佢地兩回合都贏到波出線,原因就係兩隊實力係有距離,就算些路迪係試過贏巴塞,伊安覺得好難係祖雲達斯身上照辦煮碗

伊安揀出線球隊:祖雲達斯

華倫西亞 對 巴黎聖日耳門 (13/02/2013及07/03/2013)

華倫西亞同巴黎聖日耳門都係我既愛隊,兩隊對碰其實五五波,伊安認為臨場表現係出線關鍵;若然叫伊安揀邊隊出線既話,伊安會揀巴黎聖日耳門,其一佢先客後主,其二教頭安察洛堤係有經驗教頭,其三有伊巴謙莫域呢類球星撐起成隊波,對華倫西亞果兩場波可以話係稍優

伊安揀出線球隊:巴黎聖日耳門

薩克達 對 多蒙特 (14/02/2013及06/03/2013)

薩克達同多蒙特都係火力好勁既球隊,變相各位巴打可以諗諗果兩場波有大手交易;伊安認為多蒙特可憑質素而晉級,因為多蒙特係德甲前景基本上只能保歐聯位,專攻盃賽,而薩克達雖則有潛質做黑馬,但似乎未係岩既時機去做,一於十卜蜜蜂啦

伊安揀出線球隊:多蒙特

皇家馬德里 對 曼聯 (14/02/2013及06/03/2013)

「皇馬曼聯,十年後又重逢」,資深球迷可能知道2003年佢地兩隊係兩回合既激烈對決,呢次係歐聯16強重逢,值得期待

皇馬今季同上邊既多蒙特一樣,都係聯賽失意球隊,所以要係歐聯加把勁,皇馬中前線班球星及龍門卡斯拿斯都係值得信賴,唯一擔憂係後防問題,不過基本上問題不大,原因係摩連奴識使出防守戰術,照計頂得住;曼聯領隊費格遜早前講明季中唔買人,而家對住皇馬,伊安真係對曼聯前景係唔明朗,曼聯今季以雲佩斯為入波重心,帶黎好多入波,但入波多,失波亦多,加埋曼聯近年對親西班牙球隊都係凶多吉少,變相曼聯就算有先客後主,都未必幫到隊波扭轉形勢而飲恨出局

伊安揀出線球隊:皇家馬德里

波圖 對 馬拉加 (20/02/2013及14/03/2013)

波圖同馬拉加之對碰,同華倫西亞對巴黎聖日耳門咁都係睇臨場表現而定,伊安揀波圖,原因好簡單,就係歐戰經驗較馬拉加豐富,而馬拉加入到16強,算係超額完成,對佢地唔會寄予好大期望

伊安揀出線球隊:波圖

阿仙奴 對 拜仁慕尼黑 (20/02/2013及14/03/2013)

阿仙奴班波俾人感覺得唔係咁穩定,今鋪抽正拜仁慕尼黑,伊安只能夠講句自求多福;拜仁慕尼黑經歷過上季「三亞」之恥辱,今季德甲已經手渣半隻盃,德國盃同歐聯都係繼續叫梗糊,伊安梗係揀當旺球隊,即係拜仁慕尼黑

伊安揀出線球隊:拜仁慕尼黑

加拉塔沙雷 對 史浩克04 (21/02/2013及13/03/2013)

史浩克04近年歐聯最叻入過4強,今次抽中加拉塔沙雷,伊安揀史浩克04原因只有一個,就係先客後主,眾所周知,加拉塔沙雷主場夠惡,只要史浩克04作客羅到作客入球而唔輸得太多,對史浩克04既前景係審慎樂觀既

伊安揀出線球隊:史浩克04

AC米蘭 對 巴塞隆拿 (21/02/2013及13/03/2013)

AC米蘭近年歐聯績大不如前,相反巴塞隆拿既歐聯績真係戰績輝煌,實力、人腳、近況、主客既先後次序......都係巴塞隆拿優勝;唔洗講咁多,一於十卜巴塞隆拿入8強啦

伊安揀出線球隊:巴塞隆拿

總結:英超球隊將會Game Over

曼聯、阿仙奴都係抽中下下籤,隨時步車路士同曼城後塵一齊出局,剩低西、德、意、法、葡五國球隊繼續玩埋落去(睇返伊安預測),黎爭奪歐聯冠軍丫

2013年2月,歐聯再戰,拭目以待

評分人數

• tiffany: 我很贊同本文金幣 + 10 枚

忠告:唔好單獨同南亞人搭Lift

打得好快

打得好快
tiffany 發表於 8-2-2013 21:03

呢篇文並未UPDATE
因為加拉塔沙雷入左史尼達同杜奧巴
另外PSG入左碧咸

呢篇文並未UPDATE
因為加拉塔沙雷入左史尼達同杜奧巴
另外PSG入左碧咸
伊安 發表於 2013-2-8 21:05

總之...盡力

加拉塔沙雷 對 史浩克04 (21/02/2013及13/03/2013)

伊安揀出線球隊:加拉塔沙雷(UPDATE左)

伊安揀出線球隊:加拉塔沙雷(UPDATE左)
伊安 發表於 2013-2-8 21:06

做乜求左ge?

做乜求左ge?
tiffany 發表於 9-2-2013 17:53

有杜奧巴同史尼達
轉軚左啦

有杜奧巴同史尼達
轉軚左啦
伊安 發表於 2013-2-9 19:53

oic...

歐聯就黎開打
你會點揀呢

歐聯就黎開打
你會點揀呢
伊安 發表於 2013-2-9 23:17

巴塞隆拿

當年四強我係想睇兩隊 FCB 對決 ...
今年一樣!

巴塞隆拿
tiffany 發表於 9-2-2013 23:24

除左巴塞
仲有邊7隊會出到線呢