返回列表 新主題

今日警方收到一個電話:「嚴先生唔見左呀.....(地址)」
嚴先生係化學界既權威 又係記到圓周率最多既人 同樣既輸入法同拼音既專家 知名度極高
佢自己開左間公司係賣藥物同做實驗 前日同琴日都唔洗番工
係公假 但係嚴先生會番公司做實驗 過左冇幾耐就收到個電話 係油變聲器發出「嚴先生而家係我手 hahahah....」
就係咁cut左線 警方係嚴先生既工作室到搵到張紙條上面寫住「He,chen」
因為佢番公司做實驗只係得公司既人知 所以將嫌疑最大就係五位員工

姓名:        李日紅 陳明 劉永嘉 周松仁 葉榮

姓別:            F      M      F         M      F  

員工號碼:     01    02    03      04      05

憑以上資料 你能推測誰是綁架嚴先生的員工?需解釋?
如果人岩 解釋唔岩 我都會計錯

本帖隱藏的內容需要回覆才可以瀏覽

幾高.
報酬合適既話 我會努力作答A_A

我估係陳明!!!!!!因為佢寫he 仲有chen好似係可以解姓陳

我估係陳明!!!!!!因為佢寫he 仲有chen好似係可以解姓陳
wikgor 發表於 2012-1-31 18:45

錯
幾高.
報酬合適既話 我會努力作答A_A
B.MING_ 發表於 2012-1-31 18:43

咪解釋左lo!!佢寫HE所以係男人 男人得返2個 Chen係某d姓陳既串法

係我殺架 可以比錢未

係我殺架 可以比錢未
峰v_v 發表於 2012-1-31 18:49

冇可能 因為嚴先生係比人綁架 唔係殺 所以我先係綁架佢果個人

我撕左票 唔得咩?

我撕左票 唔得咩?
峰v_v 發表於 2012-1-31 18:52

請對題目作出適當的回答

(地址)系指?

我撕左票 唔得咩?
峰v_v 發表於 2012-1-31 18:52

唔得 因為係我綁架佢 唔係你丫

(地址)系指?
B.MING_ 發表於 2012-1-31 18:53

佢地既公司

唔得 因為係我綁架佢 唔係你丫
wikgor 發表於 2012-1-31 18:53

請對題目作出適當回答

請對題目作出適當回答
浩v_v 發表於 2012-1-31 18:54

請對題目作出適當回答

評分人數

• 浩v_v: 惡意灌水 / 無意義內容金幣 -20 枚

有無話張紙條邊個寫?
紙 女心7

有無話張紙條邊個寫?
紙 女心7
B.MING_ 發表於 2012-1-31 18:58

嚴先生 多謝提醒 巳修改~

hahaha
你吹得我帳咩?_? 你封膠我一隻我開多一隻洗爆你 吹bb? on.99 玩野一次叫惡意 你兩次叫乜春 don;t make jokes ok?

一人少句喇...
傷兄弟情..

洗唔洗cap圖比廣大觀眾見識一下?_?

He Chen.關唔關漢字拼音事?